Mörkermän & Korkade Kvinnor

Ibland blir jag heligt förbaskad när jag skummar igenom nyheterna. Idag är en sådan dag. Är det alla idiotresonemang som poppar upp om att begränsa Internet”  kring den överhypade Piraträttegången?  Att småspararna fick betala kalaset i Carnegie? Eller att Virtanen  använder n-ordet igen om afro-amerikaner? Nej denna gång är det den notoriska flickfoster abortören som valde att kvotera bort sina barn. Inte för att jag är  direkt förvånad,  eftersom misogyniteten tyvärr  är utbredd även bland kvinnor, utan för att nu får mörkermännen av båda könen vatten på sin kvarn igen.  Kraven på att begränsa aborträtten kommer åter att ljuda .

Det är fortfarande mycket lång väg kvar innan vi kan säga att vi lever i ett jämställt samhälle där alla får samma möjligheter och allas kompetens tas tillvara.  Mitt blygsamma bidrag är att tjata om vikten att börja från toppen. Hur i allvärlden kan någon tro att våra företag ska kunna hålla måttet och utvecklas i framtiden om inte de mest kompetenta personerna får chansen att styra företagen? Riksdagens utredningstjänst visar i en undersökning, beställd av den modiga Anna König Jerlmyr, att företagens valberedningar  till 98 procent är manligt dominerade.  I 25 procent av fallen är det 100 procent män. Inte så ärkligt att 81 procent av styrelseledamöterna är män.  Det kanske inte heller är så konstigt att föräldrar väljer att abortera sina flickfoster när kvinnor redan från födseln värderas lägre än män. Människans värde är okränkbart och vi har alla samma  värde oavsett kön, ras eller egenskaper.  De enskilda individerna är olika redan från födseln.  Allt efter sin förmåga bygger individen upp sin kompetens genom livet. I ett samhälle som inte förmår tillvarata individernas kompetens  utan systematiskt missgynnar kvinnor eller ursprung kommer det alltid att finnas mammor som väljer bort sina flick-bebisar redan på fosterstadiet.  Tänk på det mörkermän (och kvinnor) innan ni börjar gapa om att begränsa aborträtten!