Jag mötte Ingo

Vissa män har en alldeles  särskild kvalitet. Kanske är det hur de för sig, hur de luktar, hur de ser på kvinnor. Eller så hänger det i hop med deras ögon. En forskande, sorgsen men inte rädd blick ur blå eller bruna ögon. Jag har mött några få sådana män i mitt liv. Ingo, Ingemar Johansson är en av dem. Nu är det inte så väldigt märkvärdigt för det handlade bara om ett par timmar i ett större sällskap ute på Dalarö för 18 år sedan.  Jag var bara en månad gammal när han gjorde sin stora match så något sexobjekt var han knappast för mig men mötet är ändå oförglömligt. Det han sa var kanske inte så märkvärdigt men han sa det med en stil och pondus som gjord natt man lyssnade och tog till sig. Star Quality när den är som bäst.

Jag är ju gift med en Göteborgare och min svärfar Roy kände faktiskt Ingemar på riktigt. Roy har intygat att han verkligen var precis så geniun som han verkade.  Hans enda invändning är att matchen 1958 mot Eddie Machen bara vararde i 2 minuter och 16 sekunder.