Vem Vågar Vägra Varsel?

Varslen om uppsägning sprider sig som en löpeld över våra krisdrabbade företag. Senast Volvo Lastvagnar.  Över 35 000 personer har enligt SvD varslats i år och med dagens två mega varsel Volvo och TeliaSonera borde siffran vara uppe i 40 000 .  Liknar detta endast “Finanskris“? Nej, det är nu allt mer uppenbart att problemen i det finansiella systemet påverkar oss alla i offentlig såväl som i privat tjänst.  Jobben är heller inte nog. Pensionerna och vårt sparande sjunker till nya bottennivåer. I kväll ska jag med bakgrund av de tilltagande problemen diskutera hur stora OPM:are dvs fonder som förvltar andra människors pengar, ska kunna agera som ansvarsfulla ägare.  Inte för att detta kan trösta alla de varslade men eftersom OPM:are tillsammans äger en tredjedel av de svenska börsföretagen kan det vara på sin plats.