Det stora avslöjandet om obducenten

När jag var i Skåne över julhelgen blev jag intervjuad i Sydsvenska Dagbladet.  Det blev ett rätt kul resultat tycker jag själv. Jag fick fram varför det är viktigt att aktieägare tar ansvar för sina investeringar på ett  begripligt sätt. Kanske inte så mycket min förtjänst som journalisten som lyckades tolka min svada i detta favo ämne.  Allra roligast blev dock bilden.  Min hand ser gigantisk ut. Man kan tro att jag är syster till Pingvinen i Batman!

Under intervjun fick jag höra en fantastisk historia av fotografen. Kommer ni ihåg den sk “obducenten” som åtalades men friades från mordet på Caterine DaCosta? Så här i efterhand verkar anklagelserna mot honom och den andre sk “allmänläkaren” ha varit grundlösa.  I alla skriverier runt fallet stog det bland annat att “obducenten” hade ett kranium stående på skrivbordet.  Vems  fick jag  nu reda på.  Fotografen hade nämligen varit på ett jobb hos obducenten och då hade han glatt berättat att -Det är en av era kollegor! Det var den legendariske journalisten Arne Lembergs kvarlevor som han hade som skrivbordsprydnad! Arne Lemberg mördades 1979 i Uganda av Idi Amins soldater.   Arne förekommer i en av de roligaste böcker jag läst ” Det stora avslöjandet” av   Jan Guillou Den boken handlar om när Jan G jobbade på FibAktuellt tillsammans med Arne. Det finns en obetalbar scen som involverar två kvinnliga frälsningssoldater och en hatt.