Röd slips verkar vara Carnegiemodet för dagen

Nu har Fällman talat i 50 minuter. Fällman har röd slips. Han får applåder!

Aktiespararna har röd slips. De börjar med att tacka staten/Riksbanken -för att de “ställde upp”. Riksbanken, Riksgälden och Finansdepartementet är en “helig treenighet” som har snuvat aktieägarna på betydande värden. Vad var det för fel på APfonderna, BöösBlad och Bure som aktieägare? Varför dög inte dessa? Aktiesparare som hört av sig till Aktiespararna känner sig rånade av staten. Varför sätter man inget värde på Max Mathisen.  Aktiespararna överlämnar ett dokument med 17 punkter till en eventuell ny styrelse,.

Carl Rosén från andra AP-fonden har också röd slips. Han berättar om att valberedningen har kommit fram till att de inte kan eller kommer att kunna lämna något förslag till styrelse. Sensationellt besked! Nu blir det lite rörigt. Rosén  verkar inte riktigt säker på vilka som sitter i styrelsen. Det har inte gått att få fram några tillräckligt kompetenta kandidater till styrelsen. (Jag tippar på att aktieägarna på stämman kommer att känna sig manade även om de inte är kallade, är det det Calle vill? ). Nu återstår endast, enligt Calle, att förorda en likvidator typ Björn Edgren. Calle får inga applåder.

Nu är det dags för nästa röda slips, Greger Landstedt som representerar de anställda på Max Mathisen. Vi hade en styrelse igår, säger Greger. Sen har 2 Apfonden ändrat sig. De reserverar sig därför mot valberedningens förslag  till likvidation.

Nu ska Calle svara på varför man ändrat sig. Han säger att en likvidator är bättre för bolaget än en styrelse där ledamöterna inte håller den standard som krävs för att matcha motparten.

Nu  det en herre som anklagar regeringen för socialisering. Fällman svarar tappert på frågan kring turerna i förstatligandet.

Wow en röd slips till! En aktieägare som representerar sig själv. Han är kritisk mot styrelsen. Han är förkyld och snörvlig och låååångsam. Ordförande ber honom komma till saken. Detta hjälper föga. Tror att han tycker att vi ska stämma styrelsen men är inte säker. Ordföranden bryter in igen och ber honom hålla sig till dag ordningen.