När världen kom till Sandvik

Symbolen för järn och också för Sandvik. Sitter just på tåget från ett företagsbesök i Sandviken.  Folksam, där jag arbetar som ägaransvarig, har ett stort innehav i Sandvik. Vi har haft våra duster genom åren och det är därför så otroligt roligt att se och höra hur de flitiga ingenjörerna på det gamla verkstadsföretaget har utvecklat företags ansvaret i firman till imponerande nivåer. Under 2000-talet har man utbildat 50 000 anställda och underleverantörer i hur man ska hantera miljö, mänskliga rättigheter och anti-korruptionsfrågor. Lysande. Det finns inget som slår ingenjörer i effektivitet när de väl bestämt sig för att göra något. Men jag gjorde ju bort mig vid besöket förstås. Drabbades av black-out och glömde bort hälften av vad jag skulle säga. Kan bara skylla på förvirring pg av finanskris och att jag inte är lika välorganiserad som pojkarna med teknisk exanen.