Shop until you drop

Vågar man julhandla alls i år? Vi som tidigare tyckte att vi var lite rika genom våra bostäder är  kanske inte det längre. Inte heller våra fonder är längre så mycket allt falla tillbaka på.   A-kassan blir dyrare samtidigt som varslen står som spön i backen. Är det kanske säkrast att hålla hårt i plånboken och ge sjutton i att skriva julklappsrim. Nej jag vet inte vad  som passar andra men jag kommer nog att satsa på en rejäl hög med klappar till  mina nära och kära även i år. Inga överdrifter men genomtänkta, roliga och ibland knäppa presenter tycker jag om både att ge och få. Men i år ska jag lägga till en ny gjej när jag shoppar. När jag är i affären ska jag engagera mig mer än bara i vad det står på prislappen.  Money talks, brukar det ju heta. Genom att ställa frågor i butiken ska jag på ett tydligt sätt visa att jag faktiskt bryr mig om hur den där roliga knäppa klappen har tillverkats. Om jag ska ge min 12 årige son hans hett eftertraktade kalsonger så vill jag veta att det inte är nån annan 12 åring som suttit och sytt kallingarna. Vill du också shoppa med gott samvete i jul kolla  in Folksams shopping guide.Folksam har tagit hjälp av grundarna av Dem Collective – ett klädmärke som tar både ekologiskt och socialt ansvar – för att veta vad man ska tänka på och vilka frågor man kan ställa i butiken.