Hellre Bråkig än Tråkig

Sveriges Bråkigaste Kvinna – det är jag det. Jag har fått en hel del epitet genom åren, moraltant & etikbitch (när jag höll på med etiska fonder) kassako (när jag var chef över en mycket lönsam enhet i SEB). När jag var tonåring fick jag höra att jag kallades  ko-öga (sså mycket för de rådjursögon jag hoppades att jag hade).  För mig är det lite av en sport att försöka se det positiva i det till synes negativa. Moraltant  t ex vad är det för fel med det? Det är bättre att ha en moral än att inte ha det och tanter blir alla kvinnor med tiden.  Med bråkigheten är det samma sak. Tidningen Passion for Business har gjort just detta dvs tagit fram de positiva sidorna i bråkighet.  Att finnas på listan på de bråkigaste kvinnorna är i det här samanhanget en ära.  Vi har dock alla det gemensamt att vi är synliga och har en viss position i samhället. Glöm inte bort alla vardags-bråkare som finns ute i verkligheten.   Alla som oförtrutet kämpar på mot orättvisor i vården, mobbing på arbetsplatser och andra idiotier av allahanda slag.
Bråk kan betyda tre olika saker
  1. föra oväsen
  2. ha olika uppfattning om något, och (ovänskapligt och kraftfullt) argumentera med varandra om detta
  3. slåss

Jag varken slåss eller för  oväsen  men jag argumenterar ofta. Ibland har jag rätt och ibland har jag fel. Jag är nog en äkta bråkmakare för jag tycker att båda utfallen är lika intressanta.