Stålbergs Waterloo?

Den på bolagsstämmorna välkände profilen äntrade än en gångtalarstolen. Han började med att vifta med tidningen Affärsvärlden och kallade den en porrtidning för finanskretsar.  Undras just vad den mycket renome medvetne chefredaktören Jon Åsberg tycker om det. Han borde dock bli nöjd för sedan läste han högt ur Birgitta Forsbergs granskande reportage Spekulanterna – så skapade ledningen Swedbanks djupa förtroendekris där Stålberg beskrivs som en liten man med stora ambitioner. Beträffande storleken hade talaren nya upplysningar att komma med. Stålberg är faktiskt 178 cm lång påpekade talaren och därför inte särskilt liten. Där har han en poäng meddellängden hos mönstrande 18-åringar var år 2000 179,9.  Han jämförde vidare med Napoelon och även här hade han en ostensiv gest. Han visade en bok med nämde kejsare på omslaget och frågade om detta var ordförandens Waterloo.

Stålberg drog tålmodigt styrelsens motoivering en gång till och lade till att initierade bedömare har spått att flera Europiska banker kan komma att behöva kapitaltillskott de kommande åren och att det då är bra att ha varit först ut.

Ungefär i detta skedet la 3g-modemet av omstart och ny ström krävdes därav fördröjningen.

Sen röstade vi ja allihopa och gick ut i ett snöigt Stockholm mot nya äventyr